::status::


Assalamualaikum!

Thank You for visiting me page. May Allah bless you with understandings, happiness and forgiveness.



with love, Munie..

Wednesday, August 18, 2010

ter'variety'

salam alaik


saje nk bubuh something kt bwh ni. utk dkongsi~ :)


walaupun dah beratus2 komen kt cni, muni nk jgk komen. =)

thanks atas entry ni. sume cter ttg nak jadi jodoh yg bak after bace post ni ek? alhamdulillah~

meh nk tya kt iqbal, pe nak buat kalo dah ade boypren? selain kata pisah la.. sbb itu kputusan yg sukar n personally, muni tgu je dy yg lafazkan kata perpisahan.

makin muni nk jd baik, mkin la dy xsuke. tp 1 masa yg lain, dy bangga plak. yeappeda~ mujurlah sbnarnye muni xlanjut mncintai sesiapa lg termasuk bf nih. uhuhu

iqbal kne komen blik taw. ;)



Agak berat soalan ni~hehe..dalam satu cabang ilmu fikah,ada satu kaedah bernama 'saddu al zarai'k' iaitu menutup peluang maksiat.Jelas,couple membuka ruang maksiat...tapi kalau munie yakin yg munie mampu kawal diri,y not?minta fatwa hati,kerana Allah dah jadikan hati kita berasa gundah,serabut dan risau jika dah melakukan dosa dan memberi ketenangan jika berbuat kebaikan.

So,munie boleh check,bila agak2 mcm rasa bersalah...cepat2 la jauhkan diri sikit,kerana itu kan tanda dosa.

Dan yg paling penting,Tiada ketaatan kpd makhluk dlm perkara yg berdosa.Jika 'si dia' tak suka kita menjadi baik,maka wajib kita tinggalkan dia..sedangkan jika ibubapa ajak kita buat dosa pun wajib kita lari,ini apatah pula outsider kan?

Moga menjawab persoalan~


teneneteneett!

apakah tok? tok balas2 komen2 dgn IqbalSyarie. hari ni aku duk bace dan faham blog2 org jek. ngee~ alhamdulillah.. ilmu sume. berguna dunia akhirat. insyaAllah. >.< xlupa kat HijabViolet post something menarik, yg ak dah pun copy-paste kan. wuu~ sedey hatiku tgk gmbr2 rkyt palestin dtembak suke2 je. nk tembak astray dog kat USA Streets pn kena check ada collar ke x mnandakan bertuan ke x, inikan pula manusia yg sah2 mmg ade Tuan. haish.. manusia laknatullah si Yahudi.  

selamat berbuka puasa! :) 

3 comments:

HiJaBViOLet said...

Salam munie..tak prlu berterima kasih sebab itu sudah jadi tanggungjawab kita semua sebagai saudara seislam. hm lagi satu.munie, beri cinta pada yang berhak..VALID bila ijab kabul:-)

iqbalsyarie said...

segan lak..tak sangka kamu copy balik ;)

MuNie said...

salam

hijabviolet; thanks... yes. sedang berusaha gigih. ^_^

iqbalsyarie; laa nk segan ape lah. :) tq reply komen.