::status::


Assalamualaikum!

Thank You for visiting me page. May Allah bless you with understandings, happiness and forgiveness.



with love, Munie..

Sunday, August 29, 2010

For those who love MAGGI

taun bile punye paket ek cmni? huhu
SELAMAT BERBUKA PUASA (baik lagi makan kurma n susu dari mkn maggi kot. sian bebenor je gayenye~)
DO NOT IGNORE THIS ....... Especially those fond of Maggi.......



'CORRECT WAY OF COOKING NOODLES'
The correct way to cook instant noodles without harming our bodies and health. `Normally, how we cook the instant noodles is to put the noodles
into a pot with water, throw in the powder and let it cook for around 3 minutes and then it's ready to eat.

This is the WRONG method of cooking the instant noodles.

By doing this, when we actually boil the ingredients in the powder, normally with MSG, it will change the molecular structures of the MSG
causing it to be toxic.


The other thing that you may or may not realize is that, the noodles are coated with wax and it will take around 4 to 5 days for the body to
excrete the wax after you have taken the noodles.


CORRECT METHOD :

1. boil the noodles in a pot with water.
2. once the noodles is cooked, take out the noodles, and throw away the water which contains wax.
3.. boil another pot of water till boiling and put the noodles into the hot boiling water and then shut the fire.
4. only at this stage when the fire is off, and while the water is very hot, put the ingredient with the powder into the water, to make noodle
soup.
5. however, if you need dry noodles, take out the noodles and add the ingredient with the powder and toss it to get dry noodles.


Dietician's Note: If you buy plain hakka noodles which you make initially need to boil in water and discard the water. This will soften
the noodles but to prevent it from sticking we need to add a tbsp of oil and also the noodles are deep fried partially to make it crunchy and
then dusted with flour to prevent it from sticking while boiling. Hence when you buy the noodles they are already made unhealthy and this
is the type we use to make stir fry noodles and the regular maggi too is made the same way plus they add MSG/ ajinomoto and other chemical
preservatives.




A large number of patient with the ages ranging from 18-24 years are ending up with pancreatitis either as a swelling or infection of the
pancreas due to regular consumption of instant noodles..... If the frequency is more than 3 times a week, then it is very hazardous...


Please share this info and help save a life.
~emailed from ex-rumet, Suhaila~

Friday, August 27, 2010

pengakhiran


salam alaik

hari ini aku banyak kali menitiskan air mata kerana menonton. citer ape?? ha itu yang kite nak tau. meh la aku share salah satunyer. :)

video

Doa husnul khatimah (Pengakhiran yang baik)

اللهم اختم لنا بحسـن الخاتمة ولا تختم علينا بسـوء الخاتمة
“Ya Allah, akhirilah hidup kami dengan husnul-khatimah (akhir yang baik), dan jangan Kau akhiri hidup kami dengan suu-ul-khatimah (akhir yang buruk)” 

semoga kita semua berakhir dengan pengakhiran yang baik. kejadian tu berlaku awal tahun ni je kan? maksudnye beliau pun manusia sezaman ngan kita. namun kita pula bagaimana nantinya? hanya Allah yang tahu..

Friday, August 20, 2010

tak leh tengok haiwan mati! :'((

video

salam alaik.

hmm tajuk pun dah gitu kan.. ley agak la.

tp kisah dlm video ni, dlm hati kucing pun ada taman der~ kasih sayang ni memang wajib ada kat hati sape pun kan? kan Allah jadikan kite dgn rahmat kasih sayangNya. :)


tapi pelik kan org mudah je nak bunuh2 org lain. tadi ade dgr di TV time buka, remaja 16thn bunuh rakan. haigu~ apedaa..kwn sdri kot. kucing ni kawan dy mati, dy sedih. huuu~ kalu cter kes yahudi tu mmg xley nak ckap la. bila dah takde perang antara yahudi ngn palestin nnt, tunggu jela kiamat dtg senyum2. semoga kite ni sume bkn dlm golongan manusia2 yg celaka. ameen..

p/s; hati yg lembut sgt2, mudah sgt menangis ni selalunye dlm jasad org yg perilaku kasar. setuju x? ;)

Thursday, August 19, 2010

Yang Tidak Bisa Diucapkan Oleh Ayah..



Biasanya, bagi seorang anak perempuan yang sudah dewasa, yang sedang bekerja diperantauan, yang ikut suaminya merantau di luar kota atau luar negeri,yang sedang bersekolah atau kuliah jauh dari kedua orang tuanya...Akan sering merasa rindu sekali dengan ibunya..Lalu bagaimana dengan AYAH?

Mungkin kerana ibu lebih sering menelefon untuk menanyakan keadaanmu setiap hari, tapi tahukah kamu, jika ternyata ayah-lah yang mengingatkan ibu untuk menelefonmu?

Mungkin dulu sewaktu kamu kecil, ibu-lah yang lebih sering mengajakmu bercerita atau berdongeng, tapi tahukah kamu, bahwa sekembalinya ayah dr bekerja dan dengan wajah lelah ayah selalu menanyakan pada ibu tentang khabarmu dan apa yang kau lakukan seharian?

Pada saat dirimu masih seorang anak perempuan kecil.Ayah biasanya mengajari putri kecilnya naik basikal .Dan setelah ayah mengganggapmu sudah boleh menunggangnya, ayah akan melepaskan roda bantu di basikalmu .Kemudian Ibu bilang : "Jangan dulu ayahnya, jangan ditanggalkan dulu roda bantunya", itu kerana ibu takut puteri manisnya akan terjatuh lalu terluka....

Tapi sedarkah dikau?Bahwa ayah dengan yakin akan membiarkanmu, menatapmu, dan menjagamu
mengayuh basikal dengan seksama kerana dia tahu puteri kecilnya PASTI mampu melakukannya.

Pada saat kamu menangis merengek meminta alat permainan yang baru, ibu menatapmu hiba.Tetapi ayah akan mengatakan dengan tegas : "Boleh, kita beli nanti, tapi tidak sekarang" Tahukah kamu, ayah melakukan itu kerana ayah tidak ingin kamu menjadi anak yang manja dengan semua tuntutan yang selalu dapat dipenuhi.



Saat kamu ditimpa sakit , ayah lah yang terlalu khawatir sampai kekadang sedikit membentak dengan berkata : "Sudah di beritahu! kamu jangan minum air sejuk!".Berbeza dengan ibu yang memperhatikan dan menasihatimu dengan lembut.Ketahuilah, saat itu ayah benar-benar mengkhuatirkan keadaanmu..

Ketika kamu sudah beranjak muda remaja..Kamu mulai menuntut pada ayah untuk mendapat keizinan keluar malam, dan ayah bersikap tegas dan mengatakan: "Tidak boleh!".Tahukah kamu, bahwa ayah melakukan itu untuk menjagamu?Kerana bagi ayah, kamu adalah sesuatu yang sangat - sangat luar biasa
berharga..Setelah itu kamu marah pada ayah, dan masuk ke kamar sambil membanting pintu...

Dan yang datang mengetok pintu dan memujukmu agar tidak marah adalah ayah.Tahukah kamu,bahwa saat itu ayah memejamkan matanya dan menahan gejolak dalam batinnya, Bahwa ayah sangat ingin mengikuti keinginanmu, Tapi lagi-lagi dia HARUS menjagamu?

Ketika saat seorang teman lelaki mulai sering menelefonmu, atau bahkan datang ke rumah untuk menemuimu,ayah akan memasang wajah paling cool sedunia.... :') ayah sesekali menguping atau mengintip saat kamu sedang berbuall berdua di ruang tamu..Sedarkah kamu, kalau hati ayah merasa cemburu?

Saat kamu mulai lebih dipercaya, dan ayah melonggarkan sedikit peraturan untuk keluar rumah untukmu, kamu akan memaksa untuk melanggar jam malamnya.Maka yang dilakukan ayah adalah duduk di ruang tamu, dan menunggumu pulang dengan hati yang sangat khuatirdan bimbang.Dan setelah perasaan khuatir itu berlarut - larut.Ketika melihat puteri kecilnya pulang larut malam hati ayah akan mengeras dan memarahimu..Sedarkah kamu, bahwa ini kerana hal yang di sangat ditakuti ayah akan segera datang? "Bahwa puteri kecilnya akan segera pergi meninggalkannya"



Setelah lulus SPM, Ayah akan sedikit memaksamu untuk menjadi seorang Doktor atau Engineer. Ketahuilah, bahwa seluruh paksaan yang dilakukan ayah itu semata - mata hanya karena memikirkan masa depanmu nanti.Tapi ayah tetap tersenyum dan menyokongmu saat pilihanmu tidak sesuai dengan keinginan ayah.

Ketika kamu menjadi gadis dewasa.Dan kamu harus pergi kuliah dikota lain.ayah harus melepaskanmu di bandar.Tahukah kamu bahwa badan ayah terasa kaku untuk memelukmu? Ayah hanya tersenyum sambil memberi nasihat ini - itu, dan menyuruhmu untuk berhati-hati.Padahal ayah ingin sekali menangis seperti ibu dan memelukmu erat-erat.Yang ayah lakukan hanya menghapus sedikit air mata di sudut matanya, dan menepuk pundakmu berkata "Jaga dirimu baik-baik ya sayang".Ayah melakukan itu semua agar kamu KUAT....kuat untuk pergi dan menjadi dewasa.

Disaat kamu kesempitan wang untuk membiayai perbelanjaan semester dan kehidupanmu, orang pertama yang mengerutkan kening adalah ayah. Ayah pasti berusaha keras mencari jalan agar anaknya boleh merasa sama dengan teman-temannya yang lain.Ketika permintaanmu bukan lagi sekadar meminta alat mainan yang baru, dan ayah tahu ia tidak mampu memberikan apa yang kamu inginkan...

Kata-kata yang keluar dari mulut Ayah adalah : "Tidak.... Tidak boleh!" Padahal dalam batin Ayah, Ia sangat ingin mengatakan "Iya sayang, nanti ayah belikan untukmu".Tahukah kamu bahwa pada saat itu Ayah merasa gagal membuat anaknya tersenyum?

Saatnya kamu berjaya sebagai seorang sarjana. Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan memberi tepuk tangan untukmu.Ayah akan tersenyum dengan bangga dan puas melihat "puteri kecilnya yang
tidak manja berhasil tumbuh dewasa, dan telah menjadi seseorang" Sampai saat seorang teman Lelakimu datang ke rumah dan meminta izin pada ayah untuk mengambilmu darinya.Papa akan sangat berhati-hati memberikan izin..Kerana Ayah tahu.....Bahwa lelaki itulah yang akan menggantikan posisinya nanti.

Dan akhirnya....

Saat ayah melihatmu duduk di kerusi pelaminan bersama seseorang Lelaki yang di anggapnya mampu menggantikannya, Ayah pun tersenyum bahagia..Apakah kamu mengetahui, di hari yang bahagia itu ayah pergi kebelakang pentas pelaminan sebentar, dan menangis? Ayah menangis karena ayah sangat berbahagia, kemudian ayah berdoa....Dalam lirih doanya kepada Tuhan, Ayah berkata: "Ya Allah tugasku telah selesai dengan baik....Puteri kecilku yang lucu dan kucintai telah menjadi wanita solehah yang cantik....Bahagiakanlah dia bersama suaminya...rahmatilah kehidupan mereka Ya Allah"

Setelah itu Ayah hanya mampu menunggu kedatanganmu bersama cucu-cucunya yang sesekali datang untuk menjenguk...Dengan rambut yang telah dan semakin memutih....Dan badan serta lengan yang tak lagi kuat untuk menjagamu dari bahaya....Ayah telah menyelesaikan tugasnya....Papa, Ayah, Bapak, atau Abah kita...Adalah sosok yang harus selalu terlihat kuat...Bahkan ketika dia tidak kuat untuk tidak menangis...Dia harus terlihat tegas bahkan saat dia ingin memanjakanmu.Dan dia adalah yang orang pertama yang selalu yakin bahwa "KAMU MAMPU" dalam segala hal..

Ana mendapatkan notes ini dari seorang sahabat, dan mungkin ada baiknya jika ana berkongsinya kepada sahabat-sahabat ana yang lain.Yup, banyak hal yang mungkin tidak bisa dikatakan Ayah / Bapak / Papi kita...tapi setidaknya kini kita mengerti apa yang tersembunyi dibalik hatinya.

wallahu a'alam.


p/s: even aku kurang merasa kasih ayah tapi aku nampak ia pada abah. aku cuma mampu senyum =) insyaAllah, owg akn byr jasa abah nnt.

sumber http://www.facebook.com/photo.php?pid=4661862&id=576657767&ref=fbx_album#!/note.php?note_id=137815526256237&id=100000889563606

Wednesday, August 18, 2010

ter'variety'

salam alaik


saje nk bubuh something kt bwh ni. utk dkongsi~ :)


walaupun dah beratus2 komen kt cni, muni nk jgk komen. =)

thanks atas entry ni. sume cter ttg nak jadi jodoh yg bak after bace post ni ek? alhamdulillah~

meh nk tya kt iqbal, pe nak buat kalo dah ade boypren? selain kata pisah la.. sbb itu kputusan yg sukar n personally, muni tgu je dy yg lafazkan kata perpisahan.

makin muni nk jd baik, mkin la dy xsuke. tp 1 masa yg lain, dy bangga plak. yeappeda~ mujurlah sbnarnye muni xlanjut mncintai sesiapa lg termasuk bf nih. uhuhu

iqbal kne komen blik taw. ;)



Agak berat soalan ni~hehe..dalam satu cabang ilmu fikah,ada satu kaedah bernama 'saddu al zarai'k' iaitu menutup peluang maksiat.Jelas,couple membuka ruang maksiat...tapi kalau munie yakin yg munie mampu kawal diri,y not?minta fatwa hati,kerana Allah dah jadikan hati kita berasa gundah,serabut dan risau jika dah melakukan dosa dan memberi ketenangan jika berbuat kebaikan.

So,munie boleh check,bila agak2 mcm rasa bersalah...cepat2 la jauhkan diri sikit,kerana itu kan tanda dosa.

Dan yg paling penting,Tiada ketaatan kpd makhluk dlm perkara yg berdosa.Jika 'si dia' tak suka kita menjadi baik,maka wajib kita tinggalkan dia..sedangkan jika ibubapa ajak kita buat dosa pun wajib kita lari,ini apatah pula outsider kan?

Moga menjawab persoalan~


teneneteneett!

apakah tok? tok balas2 komen2 dgn IqbalSyarie. hari ni aku duk bace dan faham blog2 org jek. ngee~ alhamdulillah.. ilmu sume. berguna dunia akhirat. insyaAllah. >.< xlupa kat HijabViolet post something menarik, yg ak dah pun copy-paste kan. wuu~ sedey hatiku tgk gmbr2 rkyt palestin dtembak suke2 je. nk tembak astray dog kat USA Streets pn kena check ada collar ke x mnandakan bertuan ke x, inikan pula manusia yg sah2 mmg ade Tuan. haish.. manusia laknatullah si Yahudi.  

selamat berbuka puasa! :) 

hanya Allah yg akn membalas. ameen~








buka mata hati..hayati dan fahami..kita juga sebahagian daripada mereka..bersaudara atas kalimah syahadah..DIMANA KITA??


"dan janganlah kamu (merasa) lemah dan jangan (pula) bersedih hati sebab kamu paling tinggi (darjatnya) jika kamu orang beriman" (Ali Imran 139)

ISU PALESTIN

kita hanya mampu mengutuk..!!
buktinya yang terbaru..
bila Mavi Marmara diserang
dan kejadian bunuh berlaku..
seluruh dunia bangun mengecam tindakan yahudi laknatullah..
lepas tu.. tak sampai dua bulan...
senyap balik.. macam takde pe berlaku..ke mana hilang semnagat itu..
lemahnya kita ini..
er..setuju dengan kenyataan ni???

tak setuju???..terpulanglah.. tepuk dada tanya diri..
apa perlu kita buat.??? kutuk2 je hati Yahudi ni takde guna dah
hati diorang dah keras..
kita sokong Gaza..

jadi tunjuklah dengan cara kita lakukan 10 ini:


1.Ikuti berita yang berlaku di Gaza, Palestin. ambil tahu!!! kenapa?Nabi Muhammad S.A.W pernah bersabda:

"Barangsiapa yang tidak mengambil berat urusan Umat Islam, makan bukanlah dari kalangan mereka"

nauzubillah,janganlah kita secara automatiknya bukan tergolong dalam umat Islam gara2 tidak mengambil tahu keadaan mereka.



2. Muat turun (download) gambar-gambar kekejaman zionis dan sebarkan.


kita tak merasai ini..(gambar - gambar di atas) tapi kita harus ada sensitiviti!!! Sayang Palestin seperti kita sayang negara tanah tumpah darah kita, Malaysia.
3.Ikuti kejayaan-kejayaan ajaib yang dicapai oleh hero-hero gaza.

Sebenarnya ada kejayaan ajaib itu cuma tak dipaparkan oleh akhbar2 di sini.
Lebih2 lagi kejayaan Hamas. contohnya, ada pejuang yang berjaya tembak 5 tentera Yahudi setiap hari.
Pergerakan Hamas telah dari dulu mencapai kata sepakat.
Tiada cara lain untuk menghadapi Yahudi selain dari memerangi mereka kerana dari zaman nabi dulu lagi kaum inilah yang selalu ingkar dan selalu melanggar perjanjian.
dan MasyALLAH, Ramai barisan remaja yang bersedia mengangkat senjata dan mahu nyawa mereka menjadi galang ganti untuk menempah tiket sebagai syahid. Takbir:Allahu akbar!!!
4.Lekat gambar-gambar palestin di bilik, kereta,laptop dan sebgainya.

Ambil dan lekatlah!, biar kita beringat kerana kita manusia selalu lupa perlu diingatkan selalu.
biar kita tak terus leka, lalai dan lagha serta mensyukuri nikmat yang ada.

5.Sertai aktiviti-aktiviti tentang Palestin.

Jangan culas. Ambil bahagian jika ada program bertemakan Palestin.
"Jangan tanya apa sumbangan Islam kepada anda, tanyalah apa sumbangan diri pada Islam"

"amalan sebesar zarah yang dilakukan akan dibalas jua"

6.Anjurkan aktiviti-aktiviti kesedaran Palestin untuk jiran, mahallah sepert Qiamullail dan solat hajat berkumpulan.

Jika mampu anjurkanlah, moga usaha kita itu diberkati oleh-Nya. Biar jadi bukti di akhirat nanti yang kita ada usaha untuk menolong mereka di Palestin.

7.Boikot! Boikot! Boikot! Barangan Israel dan Amerika dengan mencari alternatif produk buatan ummah.
sebahagian brand yang patut kita boikot.

oh ini banyak isunya~~ contoh la ye.. kalau ditutup company A. habis la semua pekerja jadi penganggur.
Sedangkan company A ini salurkan dana buat Yahudi untuk membedil peluru kepada Umat Islam di Palestin.
mana yang bernilai ni? HILANG KERJA ATAU HILANG NYAWA? fikir2kanlah!

Info: Di Ipoh ada kedai KOHALAL yang menjual barangan yang dibuat orang Islam. Lokasinya berdekatan dengan stesen bas Medan Gopeng.

8.Ingat Palestin dalam doa dan solat.

doalah, moga Allah makbulkan doa kita. ambil masa 1 minit setiap waktu 5 kali sehari itu untuk mendoakan kemenangan Umat Islam di sana. Ini, semua orang pon terlebih mampu!!! ayo

9.bacakan Qunut nazilah untuk Israel.

Tahu bagaimana nak baca? ini bacaannya:
Baca qunut nazilah sebagai bantuan terpantas kita kepada mereka, serta doa buat Umat Islam Palestin dan kehancuran tentera Israel. Moga2 Allah makbulkan. Ameen~~

10. Sumbang USD 1 setahun.

ini permintaan dari wakil mereka yang tulis surat kepada semua warga Malaysia. Berapalah sangat USD 1, kita ini mampu lebih dari itu. (USD 1 lebih kurang RM3.50)

jom kempen untuk menyeru masyarkat laksanakan 10 ini..


mari beramai-ramai sahut seruan ini!!!

sumber: amanpalestin
badasipsah

inspirasi dari entry: FOR THE REST OF MY LIFE

TAGS FROM:
the89dimension
special thanks to 89dimension owner! syukran :-)
moga ALLAH merahmati usaha kamu


tags dari HiJaBViOLet
 thanks for sharing.. 

p/s; ha kwn2.. pe lagi? hayya bil jihad. Allahuakbar!

Monday, August 16, 2010

ada apa pada Gaga

salam alaik

Peminat2 cik Gaga boleh la renung2kan entry kali ni..tak pon bace la artikel asal

video lagu Alejandro – Lady Gaga



Video dimulakan dengan laki-laki membuat beberapa formasi dan beberapa dari mereka kepala mereka ditutup dengan sarung, mungkin mengisyaratkan bahawa itu adalah orang-orang tahanan dari beberapa macam. Salah satu laki-laki adalah dalam bentuk piramid sementara yang lain memegang hexagram sebagai tahanan berbaris.
“I know that we are young.
And I know you may love me.
But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro.
 
 
Selepas tu diteruskan dengan proses pemakaman .Perarakan membawa keranda yang kita dapat nampak Cik Gaga kat depan tu mengenakan jubah hitam dan membawa Sacred Heart (Hati Kudus) .Sacred Heart ni adalah pendarahan hati Tuhan untuk umat manusia (dalam kepercayaan kristian). Kenapa kata Sacred Heart ? Tengok gambar bawah ..Hati yang Lady Gaga pegang tu ada bukan hati biasa biasa tapi ada paku dan dawai yang di lilit-lilit (simbolik) yang sama macam Sacred Heart of Jesus (merujuk kepada hati Jesus)..Google untuk baca lebih lagi .. 

But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro.
Siapa Alejandro? Seorang lelaki yang dia tak boleh bersama ke? And then dia curang dengan Roberto dan Fernando? (berdasarkan lirik). Jawapan nya tak .Alejandro bukan seorang lelaki. Kalau dengar lagu tanpa tengok video mungkin takkan faham . Gambaran video ni mengatakan bahawa Alejandro mungkin membawa maksud sesuatu yang lebih dalam.. Jadi kalau bukan manusia .Apa dan siapa Alejandro ?
 
Kemudian Gaga ni dipaparkan dalam kedudukan berkuasa, memakai mahkota hitam sambil melihat tahanan melakukan persembahan untuknya. Gaga kemudian mengalihkan satu goggle. Sekaligus mempamerkan simbol illuminati - The All-Seeing Eye (bukan sekali tapi banyak kali) untuk mendedahkan sifat sejati dari kekuatannya .

Selepas itu ada sebuah adegan simbolik lagi, seorang tentera dipaparkan dipasang ke string, seperti boneka. Yang jelas menunjukkan yang ada seseorang ‘control’ dia .Atau senang kita guna istilah dia adalah ‘mind-control slave’ .Dia tidak boleh mengawal pergerakan sendiri.. Dan memegang senjata di kemaluannya. Wajah dia nampak kosong, nampak bingung betul betul seperti seorang hamba yang di-control segala pergerakannya - oleh Gaga si illuminatist tak guna .


Dalam adegan selanjutnya, Gaga sedang berbaring ,memakai red latex suit yang untuk biarawati tu (Kristian) dan memegang tasbih .Okay jadi boleh nampak kan ..Waktu scene ni gaga pandang ke langit dan menyanyi part : “Stop, please, just let me go, Alejandro” .Sebaik saja dia sebut Alejandro Gaga mengangkat dua tangannya kelangit . Jadi dalam ni kita boleh nampak dengan jelas nampak yang Alejandro merujuk kepada tuhan bukan manusia .
“She hides true love
En su bolsillo.
She’s got a halo ’round her finger,
Around you.”
Maksud lirik ni pulak .A halo' bermaksud ia dianggap "suci"(holy). Around her finger (cincin kawin) merupakan penyatuan Gaga dengan tuhan melalui agama, tapi dia sekarang malu dengan pernikahan ini kerana suaminya telah mati.Jadi dia menyembunyikan cincin itu di bolsillo nya, bolsillo dalam Sepanyol yang bermaksud poket dan mula menyalahkan tuhan .
Selepas sahaja lirik tu ..Konsep penolakkan (rejection) ditujukan kepada Tuhan bermula ..Kerana Tuhan nampaknya tidak memenuhi keperluan rohani Gaga. Dia kemudian memutuskan untuk mencari ketuhanan diri .Dengan memeluk satu spirituality yang baru .Dalam video ni lebih menunjukkan yang Gaga telah bertukar dari biarawati menjadi paderi Luciferian (Syaitan) . Kenapa kata jadi paderi Syaitan ?

( Mata Satu yang kita tahu simbolik kepada Illuminati)
 
Saya kata paderi syaitan sebab tengok jelah jubah Gaga di atas .Ada banyak sangat simbol salib terbalik .Ni menunjukkan bahasa simbol yang membawa maksud yang jelas .Kita tahu salib adalah simbol keimanan bagi agama Kristian kerana mewakili pengorbanan Jesus & kebangkitan . Dalam Kristian, salib terbalik dikenali sebagai " Cross Of St.Peter", untuk menghormati Simon Peter yang diminta untuk disalibkan terbalik kerana dia merasa tidak sesuai untuk dihukum mati dalam hal yang sama seperti Kristian lain .,Tapi dalam kalangan bukan-Kristian, salib terbalik merupakan simbol penyelewengan dan sesuatu yang membawa kuasa negatif kerana simbol terbalik selalu ditemui dalam ilmu hitam dan Satanisme iaitu pemujaan syaitan..

Salib terbalik dan pentagram terbalik adalah simbol yang selalu digunakan untuk berhubung dengan syaitan .Untuk memuja dan menyeru syaitan .
 
“ In symbolism, an inverted figure always signifies a perverted power (…) Black magic is not a fundamental art; it is the misuse of an art. Therefore it has no symbols of its own. It merely takes the emblematic figures of white magic, and by inverting and reversing them signifies that it is left-handed.” - Manly P. Hall

Waktu ni lirik ni yang dinyanyikan menunjukkan gaga tidak mahu diganggu oleh tuhan .
 
Dont bother me, Dont bother me, Alejandro (merujuk kepada tuhan)
Don't call my name ,Don't call my name, Bye Fernando .
I'm not you're babe , I'm not you're babe, Alejandro (tuhan)

Salib terbalik (simbol syaitan) ditempatkan pada kedua bahu gaga, menjadi simbol tiang. Dilapiskan dan digabungkan dengan simbol terbalik di alat kelaminnya. Di angkat oleh sekumpulan lelaki dalam satu bulatan .Mengangkat seperti mengagungkan Gaga ,menyambut kedatangan Gaga ke dalam kumpulan mereka .

Sebaik sahaja lepas tu menunjukkan Gaga memasukkan tasbih kedalam mulutnya . Tasbih adalah serangkaian manik-manik yang digunakan dalam tradisi Katolik untuk berdoa dan meditasi. Dalam Islam sendiri ada tasbih . Jadi dengan menelan tasbih, Gaga menggabungkan dalam dirinya simbol ketaatan dalam agama dan juga bermaksud cara Gaga untuk mendapatkan Ketuhanan dengan cara sendiri. Dia ingin mencapai keilahian dengan satu cara sendiri. Itu adalah prinsip aktif Lucifer .Jelas menunjukkan yang Gaga bukan menyembah tuhan tetapi Lucifer ..




I’m not your babe I’m not your babe , Fernando . 

Waktu menyebut perkataan Fernando ,Gaga membuat simbol tangan macam tu (yang jelas merujuk kepada Jesus) .Itu adalah tanda berkat bagi ajaran Kristian, Katolik kepada mereka yang dianggap Suci. Jangan lah ingat Gaga tu buat simbol tu suka-suka .Sebab semua simbol membawa makna yang tersendiri .Kita yang kena solve apa makna dia ..


Dan di akhir video ..Ditunjukkan Gaga dilampirkan bersama strings ..Pada mulanya Gaga control lelaki tu dan akhir video ditunjukkan Gaga pula di-control ..Oleh siapa ? Fikir-fikirkan lah siapa yang control cik Gaga ni .Siapa dalang disebalik semua ni ? Siapa ketua ?Anda mampu cari jawapan nya kan ? Insya-Allah pasti .


Cik Gaga ni membawa bersamanya semua agenda illuminati dan taktahu la macam mana ramai yang boleh terpukau dengan dia . Namun saya yakin dah ada banyak peminat dia yang mula ragu-ragu dengan diri Gaga ,tindakan nya dalam setiap video. tapi masih tidak boleh berhenti mendengarkannya. Ingin saya katakan kat sini ,berhentilah mendengar lagu Gaga .Tidak mustahil nanti dia akan cuba menyelitkan lirik yang akan menyebut La-la-la Allah .(Tiada Allah) .Dan kita sebagai manusia sentiasa lalai .Tanpa iman mungkin kita akan menyanyikan lirik tersebut (dengan alasan ia hanya lagu) dan pada saat itu ,apa akan jadi ? Ya Allah ,lindungi lah kami dari tipu daya syaitan dan sekutu nya .Amin ya rabbalalamin



p/s ; hmmm aku suka gila Lady Gaga punye lagu. wpn xsuke pd orgnye. haish.. kuciwa begini. di copy-paste dari Miss Marhamah

Friday, August 13, 2010

Subuh, 3 Ramadhan

salam alaik.

lame sungguh tidak menghapdet blog tersayang nih. maaflah yer.. semenjak sem baru ni dah mula lapuk, user internet UTM dah semakin ramai, maka mcm biasa, server slalu slow dan lembap sampai nak buka blog shbt2 skalian tidak bisa lagi. aiyaa!

alhamdulillah.. pd 3ramadhan ni, lepas sahur kul 5.20am, sy cuba2 nak buka game. yelah.. kan ramai guys yg dah tdo balik. so, tu dia.. bisa mengupdate blog. hehe *sukenye!*

azam ramadhan kali ni amatlah besar setelah bertatih2 memulakan sedikit demi sedikit perubahan dari bulan rejab lagi. takut la. poyo2 je ckp nk berubah kt diri sdri tp kang xistiqamah. huuu~ mtk2 la kali ni berjaya. nak abeskan 4 muka surat Quran tiap kali pas solat aduyai susahnya. haih manusia.. sekejap berkobar-kobar, sekejap lagi mencencurutkan diri. yeappeda!


sementara masih di awl bulan, aku dgn besar hatinya ingin mengucapkan, "Selamat Menjalani Ibadah Puasa" kepada semua kaum muslimin dan muslimat. dan minta Maaf dan Ampun atas salah silap selama ni, kot2 ade yang tension je rase baca blog muni senget nih. uhuhu~ maafin gwe yaa!

semoga kali ni kte benar2 merasai erti Ramadhan yg sebenar dgn amalan yg tak putus serta hati yg tenang.. yelah.. member insan tu cuti xbergaji bulan ni. huhu.. amek kesempatan curang kat dia cpt! hoho

Wednesday, August 4, 2010

Cinta Aku Pada Si Dia

Cinta Aku Pada Si Dia
www.iLuvislam.com
Oleh: Zara0402
Editor: Nazarudin

Cinta itu buatkan
Cinta utamaku lemah
Cinta aku pada si dia
Buatkan cinta aku pada Tuhan
Allah Yang Maha Esa
Buatkan cintaku pada Rasulullah
Kekasih Yang Maha Kuasa
Buatkan cintaku pada agama
Islam yang gah agung
Buatkan cinta aku pada iman
Nur yang sentiasa terang
Seakan-akan goyah
Umpama meniti jambatan rapuh
Yang kalau-kalau ditiup angin kencang
Rebah sujud sia-sia ke bumi



Cinta aku pada si dia
Mencalar kotor pada pahalaku
Bertambah erat pula
Pegangan si dosa-dosa
Cintaku pada si dia
Buatkan jiwaku resah
Bernanah dengan maksiat
Zina mata, zina hati
Buat aku terus-terusan gelisah
Melihat pasangan lain
Melayari bahtera durjana
Yang kononnya indah
Walhal aku tahu
Halal haramnya…
Meskipun aku tahu
Baik buruknya…
Sungguhpun aku tahu
Azab dan siksanya…


Bukankah cintaku aku pada si dia
Harus bawaku dekat
Ke kota pujaanku…syurga
Bukankah cinta aku pada si dia
Harus jauhkan aku sejauh-jauhnya
Dari neraka yang pedih azabnya

Jadi…
Mana mungkin cinta ini
Cinta aku pada si dia
Adalah cinta bisikan Allah
Mana mugkin cinta ini
Cinta aku pada si dia
Adalah cinta yang bisa buatkan aku
Bahagia dunia akhiratnya

Mana mungkin cinta ini
Cinta aku pada si dia
Adalah suci, tulus dan perawan

Aku muhasabah nilai cinta ini
Sebak dada, kusut jiwa
Menitis air mata seorang hamba derhaka
Mengenangkan betapa murahnya nilai cinta ini
Hinanya cinta ini disisi tuhan

Cinta yang aku dambakan
Cinta aku pada si dia
Tiada apa-apa erti buat tuhan
Hanya lumpur noda mengundang murka…

Rupa-rupanya
Cinta aku pada si dia
Tidak layak menggapai rahmat
Tidak layak menjemput berkat
Dan tidak akan pernah mengundang keredhaan

Maafkan aku Ya Allah
Maafkan aku untuk ada rasa
Cinta aku pada si dia
Yang tidak ada nilai di mata mu Tuhan

Ya Allah
Jodohku ditanganmu
Kalau benar
Cinta aku pada si dia
Hanya menambah timbunan dosa
Aku mohon ampun Ya Allah

Doaku…
Harapanku…
Pintaku dengan harap…
Harap dengan sangat…
Penuh rendah diri sebagai hambamu
Kurniakan aku masjid yang sempurna
Dengan jodoh yang baik-baik
Penuhi pertemuan dan perpisahannya
Dengan iman, nur dan rahmatmu…
Biar jodohku itu…
Buatkan aku dekat padamu Ya Allah
Biar jodohku itu…
Buatkan syurga nanti jadi naungan untukku
Biar jodohku itu…
Buatkan aku lebih mencintaimu
Lebih dari segalanya Ya Tuhan…
Ya Allah…Amin…



cinta remaja muslim

salam alaik

wahh makin hangat kisah cinta antara remaja skrg kan? aku baru je ternampak gambar2 profile kat facebook rakan2 ku. ada yg letak gambar bersama suami, bersama anak, bersama kekasih (duk jauh-jauh) dan ada juga yang berpegangan, gambar berpelukan, gambar menempel dsb. di page 'rakan terbaik' aku, statusnya berbunyi "Janganlah kamu mengahwini wanita kerana paras rupa yang cantik, mungkin paras rupa itu membawa kehancuran, jangan kamu kahwini wanita kerana hartanya kerana berkemungkinan harta itu membawa kepada kezaliman. Tetapi kahwinlah wanita kerana agamanya, seorang wanita hamba yang hitam yang menghayati agama sesungguhnya lebih baik" - bnu-majah. adiknya menyambung : btul3...tp,sblm nk kawen ngan wanita solehah jd la soleh dlu..hu2


hiasan je. ^_^
kemudian teruja nak kenal muka adiknya, aku click pada profilenya. wah~ sudah bertunang! bakal suaminya itu masih belajar. kacak sekali wajahnya lantaran suluhan hidayah. :) alhamdulillah.. sejuk hati ummi mereka. :) semoga berkekalan hubungan mereka disulami dengan kasih sayang dan redha Allah SWT. ameen..


dengan tajuk entry sebegitu, aku kurang pandai menulis artikel cinta apatah lagi artikel keagamaan. cuma nak beri pendapat la sket. sumenye berkaitan dgn kisah cintaku yang xkunjung habis. hukhuk


ada suatu ketika, aku bersembang panjang dengan seseorang yg ku anggap bakal suamiku. belum cuba diketengahkan kepada keluarga lagi. masih dlm perancangan. masa tu la.. tapi akhirnya kami berpisah atas sebab tertentu. hati sgt berat ingin bertindak demikian sebab cinta itu terlalu kuat. ak ketuk kepala sendiri. fikir baik2 muni, betul ke ko cintakn sifulan ni? jadi aku tanya pd fulan itu. adakah kasih-sayang kite kerana cinta yg benar atau sekadar nafsu semata-mata? dia tanya semula padaku. mungkin dia tak mahu menjawab. 


yes, kasih sayang kita berlandaskan nafsu kerana
1 - kita terlalu sayang to each other sehinggakan kita tak sedar siapa yang lebih layak untuk cinta itu . hanya Dia yg layak kerana Dialah yg menurunkan 1 bahagian dari kasih-sayangNya pada makhluk2-Nya kt bumi ni. Dialah yang menciptakan rasa itu. kasihNya tak perah bersempadan.
2 - kerana sayang, kita telah mengabaikan banyak perkara seperti melewatkan solat, memanipulasi soal yes-or-no dlm hubungan lelaki dan perempuan ajnabi dan pelbagai fikh yg lain.
3 - iman turun naik dan bila dah turun, sukar nak naik balik. (faham2lah kan..)
4 - hati menjadi lemah kerana selalu mengenangkan suka-duka dlm hubungan


yeslah..kan in a relationship..yg blum dpt certificate dr Allah lagi..mmg la susah. mcm org nk cari keje, kalo takde sijil berhenti sekolah, sijil kelayakan, sijil2 akedemik, sijil sokongan dan resume, mane ley approve keje. sama la mcm hubungan. kalo takde pengorbanan nak 'fotostat sijil2', usaha nak 'taip resume' dll, xmungkin Allah nak terima. takkan diterima dlm agama. tu pon kalo org keje, mesti disaring dulu. apatah lagi bab nikah dah hubungan ni. lagilagilagilagilaaahhh payah nk sebut. sbb tu lah ia adalah urusan Allah. xperlu la cari 'kabel' or 'org dalam'.. xperlu la nk berharap sgt. doa jela byk2. kot2 kalo dpt, itulah takdir yg telah termaktub dalam buku kita kt Luh Mahfuz sana. :) redha la pada ketentuannya spt dlm rukun iman ke 6 beriman kpd qada' dan qadar.


yes.. hati kami sakit. kami saling sayang, saling ambil berat, saling mengingatkan, saling mengejutkan solat subuh (sy jarang2 la. kui3), saling kerinduan, tapi kami akhirnya sedar tentang hakikat cinta yang sebenar. bukan berlandaskan angan-angan dan amalan yang masyarakat sekarang agung2kan.. jadi kami decide utk berpisah.. (╯︵╰,)


kononnya skrg kami mempunyai teman istimewa masing2, namun kami bertekad utk sentiasa sedar di mana letaknya tahap cinta yg sewajarnya. cinta pada rakan-rakan hanya yang sekdar wajar sahaja. :) cuma berusaha utk menjadi calon yg baik. hehe


camane pon, sy tabik spring pada adik si fulan itu kerana berjaya menghandle cintanya dgn baik. sy yakin, ia bukan cinta yg mcm couple2 ni rasa tp ia adalah kebahagiaan di atas kewaspadaan dari dosa. kurang in contact, sentiasa berusaha meningkatkan iman dan prestasi hidup. subhanallah.. muda lagi mereka tapi amat matang kerana berpegang teguh pada agama Allah. 


"sungguh (ayat-ayat) ini adalah peringatan, maka barang siapa mengkehendaki (kebaikan paa dirinya) tentu dia akan mengambil jalan menuju Tuhannya" [77:29]