::status::


Assalamualaikum!

Thank You for visiting me page. May Allah bless you with understandings, happiness and forgiveness.



with love, Munie..

Sunday, July 25, 2010

salah ke aku kapel???

salam.

aku agak kecewa ngn perangai segelintir rakan2 yg menganggap bila dah berpasangan, hidup akan akan lebih terkongkong. hello~! tlg sket. aku tak suka kalo pasangan aku nak kongkong aku taw. n aku bersyukur sangat Hafiz tak mengongkong orangnye. selagi tak bercanggah, selagi tu masih diterima, diizinkan.

apa masalahnye ha?? kalo dah kapel, dah tak ley nak ajak pegi camp? dah tak ley bagi pendapat? dah xley nak share rahsia and personal stuff mcm dlu ngn aku? ape.. ingat aku ni duk kat dlm periuk?? berkepit ngn boypren ak 24/7 mcm katak duk dlm tempurung??

tolong la wey.. aku sendiri tak memandang kapel sbg ikatan yang sah, yan gley diterima agama. aku sedar. aku cuma jadikan hubungan tu sbgai peluang utk belajar ttg lelaki. menimba ilmu. at least, aku ada lebih satu peluang utk berkahwin. yes! aku nak kawin. at least bile dah nak kawin, aku dah ada calon. tu je. tak lebih.

jadi kenapa kawan2 aku mcm nak jauhkan diri dari aku? bajet aku dah tak sayangkn korang ke bile aku dh syg kat b aku nih?? plz la.. open la sket..

haih.. tgh marah n rase amt kecewa.. mgkin pndpt aku pn slah. hope ade yg sudi nk komen.

cop! ni bukan aku ea.

7 comments:

Nadia Havez said...

ermm~ try muni lak dekat ngan dorang.. sebab, kadang2 kawan2 akan rasa macam, "alaaa, kau dah ada bF.." tunjukkan yg kita still care mmber2 even da ada bF ^_^v

NICK IRFAN said...

btol tu! slalu klu dh kapel kawan2 akak jauh dri kita? hmm...

MuNie said...

nadia: agknye kne wat camtu kot. ala muni wat je slalu. tp ade org bile dh kapel xingt kt org lain dh. huh!

nick: xbaik kan mcm tu? tp kte xley wat org mcm tu.. :)

mama HidayahAmin said...

marahkah tu?, jangan la marah... relax la... kalau kakak, kakak tak larang dan tak suruh... sebab pokok pangkalnya dari diri kamu sendiri... Ingat... dengarlah kata hati sebab hati tidak pernah berbohong dengan kamu... dan mohonlah selalu petunjuk dari Allah k...

MuNie said...

hmm xde la sampai narah kak.. tapi agk terkilan dan kecewa la ngn sikap yg mcm tu.. btw, thanks akak. :)

HiJaBViOLet said...

salam munie..boleh tak hijab nak jawab soalan munie?:-) atas nama ukhwah fillah.. munie sebagai seorang muslimah yang menjadikan ALLAH sebagai matlamat, insyaallah mampu berlapang dada dengan artikel yang hijab link kan ni..

http://www.iluvislam.com/v1/readarticle.php?article_id=801

http://www.iluvislam.com/v1/readarticle.php?article_id=2113

hijab hanya insan biasa yang mengharapkan kasih sayang ALLAH..

MuNie said...

boleh. trm kasih violet. sungguh speechless..