::status::


Assalamualaikum!

Thank You for visiting me page. May Allah bless you with understandings, happiness and forgiveness.



with love, Munie..

Thursday, November 25, 2010

homecoming/report duty

irashshaisiburi.. :)

sedar tak sedar, dah nak melangkah alam pekerjaan. hari ni paper kedua. check email, ada emel dari saudara kesayanganku tentang perihal solat. thanks abe.. :) emel kedua datang dari Sponsorship Department of MISC for homecoming plan ataupun report duty (hantar standby nak kerja). isn't this a bit early?

nak kena kerja dah ke? kontrak 8 tahun dgn MISC, big deal ok? masa sign kontrak dulu, tak kisah sangat sebab nak peluang pekerjaan dan tanggungan pengajian. now, when the time is almost come, holly ship.. emm.. kena la ikut jugak kan? but ma'am.. i didn't prepare to be a Marine Engineer! i am an Artist! huuuu

tapi kan.. macam dapat rasa je kena jadi lecturer mengajar di ALAM Melaka or di Batu Rakit, Terengganu. most probable workplace is ALAM Terengganu. huhu jauhnye.. jadi lecturer agak boleh terima akal andai saya jadi lecturer UiTM Medic Campus kat Teluk Intan tapi ni kat Batu Rakit Terengganu!! waaa...

chokomatte! masih belum grad kan? hehe dah emo lebih2. terkezut dengan peringatan hantar notis kerja la nih. huhu. taknak hantar lagi boleh kan? konon2 tak abis exam, nak study lebih. wek! :p

baiduwey, ada cerita best yang saya nak kongsi pada anda semua. i downloaded a documentary, "Muhammad, The Legend of Prophecy". nak download? click this. i just watched and somehow, ia mengingatkan saya tentang tanggungjawab ataupun amanah. what knock me most is amanah yang Rasulullah pikul adalah way much more gigantic than we do. sy cuma ada tgjwb sebagai pelajar@siswi di UTM but tu pon susah sangat nak dijayakan. apelah sangat nak dibandingkan dengan amanah rasulullah. huuu~

emm i better get stop writing and continue study.  *still shocked*

3 comments:

NICK IRFAN said...

nnt nk try la download jgk...

MuNie said...

sudi2kan yer. :)

Izzuddin Akmal said...

ALAM batu rakit xda la jauh sgt r mktb aku, muni..
ape2 pown katne ko kene letak kire bersyukur la..ada keje,dibayar..dr org len blaja tinggi2 xda keje..hehehe~
pape pown, da jd lec jgn lupe member plak yer.huhu~
Dhadik wong ganu la kuwe yo..haha