::status::


Assalamualaikum!

Thank You for visiting me page. May Allah bless you with understandings, happiness and forgiveness.



with love, Munie..

Friday, November 19, 2010

aku nak kawen. hukhuk




hmmmm... aku dah amat teruja mahu kawin! hahhaa.. tgk video orang kawin punya pasal. ehehhe..


 

dari CST Production


hehe mode PERASAAN. hehe.. takut juga tengok video orang bercinta nak kawin. if dah kawin tak kisah sgt sbb bagus la mereka beromantika. aura kasih syg mereka menular2 ke org lain. :) tapi seram pula aku tengok video yg belum kawin. ewah.. romantik je awk yer. hee

kalau masa puppy love dulu, tak ingat n indeed, aku tak tahu tentang hakikat org bercinta apatah lagi hakikat perkahwinan. usiaku sekarang sudah 22 tahun. pd umur yg sama, ibuku dulu sudah punya anak yang berusia 2 tahun. :) dah layak la nak kawin kan. :P penting, sekarang aku tahu perkahwinan itu tak seindah mata yang memandang. yes, public, orang boleh berlakon dan aku adalah pelakon handalan yer, i tell u. :P

agak menyedihkan, perkahwinan orang melayu terikat dgn budaya dan kebiasaan. aku cuma ingin yang simple dan selari dgn kehendakNya. kesian pd kawan2 yg sudah teruja atau sudah jatuh hukum wajib berkahwin, dek kerana masih belum punya pendapatan tetap, masing2 takut utk meluahkan rasa pd ibu bapa.. termasuklah aku.. well.. tahu la kan.. nak kawin, byk kne prepare. jenguk planning Akram dulu, mahal gile! haih.. belum yg siap buat short movie tu kan?

apa yang penting ialah kehidupan after marriage. sekarang belum kahwin, membayangkan yg indah2. bak kata org, the fact is ugly, not as beautiful as u dream. siyes aku takut nak kawin. kawan2 sume dah menggatal tnya aku bila nk tunang, bila nak nikah. aiyaa.. ni susah nk jwb nih.

emmm... aku nk jadi baik dulu baru kawin boleh x?

bakal suami, tunggu aku jadi baik dulu eh. ko pun ubah diri jadi baik jugak taw. malas tunggu, malas berubah, ko blah. bole aku cari yg lagi encem. akakaka

3 comments:

Miss_FaFa_Cat said...

wah2...sy sngt suka video itu
tp xdela brhrp nk berwedding sebegituan..=)

Aku rasa ramai je yg dah nak kawin..
tp belum bersedia
Ingat kahwin ni mcm main kahwin2 time kecik dulu..hehe

"bakal suami, tunggu aku jadi baik dulu eh. ko pun ubah diri jadi baik jugak taw. malas tunggu, malas berubah, ko blah. bole aku cari yg lagi encem. akakaka"
haha..like this..

By the way,,xmo pakai planning Akram leh..nk pakai planning Akhmal..haha

MuNie said...

@ fafacat;

ahahaha.. planning baek punya Akhmal itu. hehe. yup. bese2 udah.. :)

ipah, kawen cpt2. leh tmbh cucu mak. hehe

iqbalsyarie said...

haha. da kawin, jemput. datang atau tak, tu hal kedua. heeee