::status::


Assalamualaikum!

Thank You for visiting me page. May Allah bless you with understandings, happiness and forgiveness.



with love, Munie..

Monday, September 20, 2010

rindu nak blogging!

salam alaik

wah..wah..wah.. raya sakan muni kan? :P kwn2 sume cmane? best x raya? alhamdulillah.. sambutan raya di rumah ku sederhana tapi meriah. juadah aidlfitri cukup semedang, sedara tak putus2 datang ke rumah, insyaAllah tak putus2 rahmat Allah dtg masuk umah aku. yelah.. orang kate, tetamu ni bawa rahmat@keberkatan ke rumah. salah betulkan yer.

sebenarnya saje nak lepas rindu pd blog and kengkawan blogger yg lain kejap. lebih2 lagi pada kak Aisyah, kak Mama (sorry kak, xsure mane 1 name akak), saudari Hijab dan rakan2 blogger yg lain. :) {saje xnk sebut name boleh kan?} dah 2 minggu lebih xsentuh blog kot. skadar nk update sikit, nak gtau aktiviti ape yg akan aku lalui.

 well, sebelum hari rabu ni sy akan busy dgn esaimen dan persediaan Pesta Konvo UTM ke 45. rabu smpai khamis minggu dpn pulak amat dasyat jadual sy krn bakal berada di tapak Pesta 24jam. huuuu~ penat taw jadi AJK Pesta Konvo. however, bessstt! :) yes, ini Pesta Konvo terakhir yg sy join sbg petugas, insyaAllah krn andai Allah izinkan, Konvo UTM ke 47 bakal meraikan graduasi sy dari UTM as Bach of Mechanical (Marine Technology). mudah-mudahan.. ameen ya rabb!

jadi, lepas raya dah kembali bertugas. hoho. kt umah aritu sbg anak sulung perempuan, semuanya atas sy lah. pertama kali masak juadah utk tetamu. dlm kuantiti yg byk, memasak bkn mudah. emm.. kena meng'expert'kan diri dgn skills, petua dan vocab dlm ilmu memasak la nmpknye. sume sedara dh mula pandang sy sbg orang dewasa. hukhuk. bkn adik sedara yg suke mengusik org and suke main mercun lagi. hehe

o yes... sori pada sume kwn2 sbb xdpt visit blog anda krn sy amat kebizian. nnt dh lapang, sy jln2 tanam bunga kt blog kalian sume eh. hehe.. esaimen, time raya xmampu disiapkan lagi. jadi sblm tulis blog, kasi setel dulu sume kije. barulah aman damai hatiku mau tulis blog. hehe. jadi suda lewat mlm juga. baiklah sy tidur dulu eh...

opps! before that, sy mau minta maaf lah sbb skejap ckp aku, skjp ckp sy. berikut adalah jadual yg "awkward" utk blogger sume. hahaha. sengal kan muni ni? :P nite everyone!

Jadual Pelik
Kata ganti diri
Situasi
Respons
Aku
Nak bercakap sorang a.k.a sedang mahu melepaskan geram/perasan pada blog (diari la kunun).
Nak komen boleh je. Nasihatkan la sy yg selalu jiwa kacau nih.
Saya
Teringin berkongsi kata-kata, ilmu dll pd semua orang. ^___^
Komen sangat dialu2kan. :)
Muni
Fleksibel. :) suke guna utk bahasakan diri kpd orang yg manja dan org yg lebih tua. hehe
Ntah! :P

2 comments:

aisyahHumaira said...

Salam MuNie...

MuNie sdg sedih? kenapa?

Mmg hanya dgn mengingati ALLAH hati akan menjadi tenang, itulah satu kepastian..

hidup ini mmg penuh dgn ujian..tp itulah tanda kita disayangi ALLAH..

MuNie bykkan berdoa ye dik..akak doakan MuNie kuat dan tabah menghadapi apa jua ujian dan dugaan yg hadir dlm hidup MuNie..
Yakin dan percayalah ALLAH sentiasa ade bersama kita..serahkan segalanya pd ALLAH..Kegembiraan adalah dtg dariNya, kesedihan juga dtg dariNya..pasti dan pasti

salam ingatan dr akak,
Uhibbuki fillah dik... :)

melatidaisy said...

salam alaik my dear munie..

me too asyik sedih2 je kebelakangan ni..entahla..byk sgt keje kot.. sori x dpt komen panjang2 like u did in my page.. btw just wanna tell u dat i miss u n bai so much at this moment.. just now chat dgn bai smpai mengalir air mata...huhu...rindu korg berdua..teringat kisah suka duka bersama..alamak..skrg mengalir lg..ok la.. nk g lap jap..huk3..

jaga diri munie... syg kamu yg teramat syg..semoga ALLAH melindungi sahabatku sentiasa..ameen..