::status::


Assalamualaikum!

Thank You for visiting me page. May Allah bless you with understandings, happiness and forgiveness.



with love, Munie..

Tuesday, June 29, 2010

sedih lagi

kerana dpt emel kat gmail account. dari seseorang. yg aku tunggu2. dan bila dah dpat. ak termenangis sorang2. lemahnya hatiku....

kwn2, muni mau berpesan,

jgn sesekali luputkan niat utk mnjadi baik tp cpt2 la tangguhkan keinginan nk jadi nakal.

bile kte nk sygkn org, letak hanya 50% kasih syg atau kepercayaan pada dia sbb suatu ari nanti, kita xkan tahu kalau2 dia akan khianati kita, sakitkan kita atau meninggalkan kita. pada masa tu, kasih sayang kita pd diri sendiri tinggal sikit. sbb tu ada org yg sanggup bunuh diri demi cinta.

perkara yang paling jauh, yang takkan kita dapat jumpa lagi adalah masa lalu. kalau dah berlalu dah la. kita hidup dgn perkara yang baru. jgn terikut-ikutkan sgt kesedihan atau kekecewaan yang lalu. semua ada hikmahnya.

jodoh, rezeki, ajal maut, sume di tangan tuhan. kita dah cuba, Allah yg akan decide nnt cane. sume keputusan drNya, trime jelah. mgkin skrg kita nmpk ia sbg keburukan. tp satu masa nanti, sapa tau, ia bakal jadi kebaikan dan kelazatan dlm hidup kita? so... bersabar...

itu je kot. nasihat ni sebenarnya utk dri sendiri sbb sedang bersedih. coretan dari hati. mengharapkan diri kuat hadapi semua ni.  sy sedar, dlm hidup ni, manis dan pahit bergaul sama rata.  barulah LIFE namenye..

ujian adalah tarbiah dari Allah
apakah kita kan sabar ataupun sebaliknya
kesenangan yang datang selepas kesusahan
semuanya adalah nikmat dari tuhan

wahai hati.. tabahlah.. Allah masih beri udara utk aku bernafas dlm hakikat yg baru..

8 comments:

melatidaisy said...

salamun alaik my dear munie,

thanks a lot 4 the nasihat..n jgn sedih2 sgt2, i know u can face all these thing.bersabar n terus bersabar d samping berusaha dan terus berdoa,agar Allah permudahkan perjalanan hidup kita..Allah knows the best 4 us :))

take care...

p/s: yg sebenarnya aku juga dirundung pilu..semoga kekuatan jadi milikku..

MuNie said...

Subhanallah.. Same pula kte.. Yes,sume tu ktentuanNya.. Kejap ketawa, kejap menangis. Manusia memg mcm tu. Mujurlah Allah beri kte 'lupa' supaya kte xterus sedih. Semoga kekuatan jadi milik kite yer.. Ameen..

si para para said...

betol tu..

yang pasti antara dia akan kita pasti pergi...
jadi syg tu berpada pada..
syg pada yg esa sepenuh jiwa

ujian adalah tarbiah dari Allah
apakah kita kan sabar ataupun sebaliknya
kesenangan yang datang selepas kesusahan
semuanya adalah nikmat dari tuhan


suka dgr lagu ni...

MuNie said...

para-para : trm kasih sudi lawat dan komen. :) yes.. itu lagu yg sgt sedap di mata dan sgt best di hati. smoga mndpat manfaat dr post ni. :)

iqbalsyarie said...

1st time juga saya dtg sini.Saya tahu si tuan rumah sdg sedih,jd saya taknak cakap banyak.hehehe

cuma sabar lah ea~
Latest post:Bagaimana Mr.Bean diislamikkan?

lagenda pejuang islam said...

jika kamu ingin menyayangi sesuatu, maka bersederhanalah kerana kelak mungkin kamu akan membencinya. jika kamu ingin membenci sesuatu, maka bersederhanalah kerana kelak mungkin kamu akan menyayanginya..
~kadis kalau x silap

MuNie said...

iqbalsyarie: terima kasih sudi juge dtg. 1st time dtg cni jumpe post sedey lak. hukhuk. 'afwanli. siap ade bg post baru lak. insyaAllah sy lawati nnt. :)

pejuang islam: sy suka name tu. mujahid. :) trm ksh juge share hadis tu. xpe. nnt refer blik jumpe kt ne.

NICK IRFAN said...

ape e-mel kawan awk smpai membuat awk nangis tu?? pelik jgk....