::status::


Assalamualaikum!

Thank You for visiting me page. May Allah bless you with understandings, happiness and forgiveness.



with love, Munie..

Monday, June 28, 2010

sifat 20 munie


ape punye tajuk daaa...

eh,

salam alaik. ^_^

lopa la plak. haa meh ak jwb tag dari cik fafa yer..sumenye ttg sifat2 ak sbyk 20 perkara. apalah nk ku coret yaa? ok..here we go! :)

1. aku anak sulung. sume bajet ak ank bongsu. sbb ape? ntah. manje? gedik? yela kot.. tp ada karisma gitu. ahaks! :P

2. addicted to pink stuff. haa.. pelik x blog ak kaler biru? ini kerana, warna melambangkan mood seseorang. dari pengamatan aku, warna pink adalah keceriaan, kasih sayang, manja dan lemah lembut. betul kan?? tapi kalau warna biru, ia selalu menggambarkan seseorang itu agak penuh dengan emosi. emosi yg bagaimana? yang juga lembut, harmoni, romantis dan penuh ketenangan. kombinasi kepada keduanya, lahirlah ungu yang menceritakan watak ceria tetapi tenang pada setiap ketika. eh, menjawab tag x ea berleter panjang2 ni? :P


 
3. currently, love life aku yang complicated ni dah agak terlerai kerana komplikasi tersebut telah ditinggalkan dan diganti dengan sesuatu yang lebih mudah. sudah ada Nik Hafizullah yang bersifat kanak-kanak, ceria dan bersemangat. :) sometimes, aku rasa macam bawak anak kalau keluar dgn dia. hehe, so, sifatnye adelah.. err..dah malas nak cerewet dlm hal mencari jodoh kot? :P



4. money matters? ini agak sukar kerana, ada duit ke xdak duit ke, sama je perangai. suka bersederhana. wawawa~ korang percayalah.. serius aku katakan, aku ni sederhana jek. :D

nak not rm50 ni byk3 sgt dlm beg hantaran aku nnt ley? :P

5. ala-ala horoskop, mesti nak cerita ttg money, life and love kn? so life aku, pale jek. xde ape2 yg special. cume aku rasa dah kurang istiqomah dgn perubahan yg aku baru je lancarkan. syaitan memang suka pada kekotoran dan hadas kan? hurm... ada cara nk halau setan nih. tp mcm lg byk je cara nk halo2 setan. aish.. apakah?? sifat no 5 ni nmpknye kurang mantop dlm hal2 berubah kot. kire sifat ke nih? hoho



6. mood. tgk warna la. cuba korang tampal kertas litmus ujian alkali dan asid kat badan aku. kalo biru tu maksudnya alkali, kalo merah tu asid. mood ak warna hijau sebab guna universal indicator. hahaha. lari dari soalan. sebenarnya, mood aku ni tangent graph. korang bukak wikipedia yer. type TANGET GRAPH. ha.. mcm tu la dy sifatnye. haaa pandai! ank sape la nih.. hehe


7. pada kebanyakan masa, aku seorang yang low profile. aku xsuke nak menonjol2 sgt walaupun agak jelas pada mata kasar orang lain yang aku ni amt menonjol-nonjol. hehe. aku biasa je tapi yela.. orang rasa aku ni mcm tak malu punya worang kot. so, agk sedih la bila berperangai sendiri, orang masih mau kutuk2. nak marah, xperlulah.. mungkin betul la tuh. hukhuk



8. kisah lama xperlulah nk ungkit lagi. biarkanlah.. yesterday is history, tomorrow is mystery. but today is a gift. so, appreciate it wisely. :)



9. sifat ke 9, NOTTY. mudah sangat element nakal ni meresap ke aku. aku insan yang lemah.. "yang melukut ditepian gantang.." jadi, selaku insan yang biasa, memerlukan teguran berhikmah dan kadang2 teringin menegur jugak. kalaulah ada sesiapa yang berhati duka dgn sikapku, silalah emelkan borang pengampuanan kepadaku yer. hukhuk. mohon ampun zahir batin.



10. next! cter ttg wonderpet sy. krn ingin pamerkan yg sy ni penyayang. akakaka~ hehe. ade 3 ekor sepupu rimo kt umah sy ni. Chemot, the queen, Belang the prince and Jenny the princess. 3 ekor miau ni suke mkn frieskies. mreka juge suke mkn ikan. yg plg manja adelah si putera sbb dy xmalu nk dkt2 ngn org. si Jenny lak seekor yg pesismis. bile sy nk, dy la yg plg mnja. dah knyg, kulit dlupekan. dan Chemot, kucing aku. ak amek Chemot masa sek form 4-5 dlu. sanggup bwk dari skolah kt Klang, naik bas slma 3jam, letak kucing kecik dlm beg kertas, ade balut ngn tuala, bekal roti yg xsedap bg dy xlapar. cian dy.. sampai je umah, ibu bancuh susu utk Chemot, dan kami pun susukan dy pkai shrink (bentuk dy mcm shaft engine. slalu dgunekan oleh penagih dadah utk sumbat dos dlm darah). pas minum susu, dy kenyang, siap sendawa besar, dy usha je aku. aku ingat lg muka Chemot ms tu. mata dy bulat sgt.. jernih.. dan mcm berkata2... "thanks a lot my gracious lady..." ngeh3. smenjak peristiwa yg penuh kasih sayang tu, Chemot officially jadi mam besar kt umh ni. ia mmbesar dgn susu yg dititiskan pada anak patung yg berbulu-bulu. kire mcm mak angkat dy la.. sian kn? kucing pun aku dah bela mcm anak, napelah ade orang sanggup buang anak dy eyh? siap ngn gemuknye, sihatnye, chumelnye.. haih..manusia..
coklat tu Chemot. kiri, Belang. kanan, Jenny.


11. sikap no 11, adelah kuat makan. bab makan memang bab hidup aku lah. nasib baik  badan ni macam belon. mudah naik, mudah turun. tapi sayangnye, sukar buang air besar. ia mcm ikut nasib la. kadang2 usus sangat cergas. kadang2 usus malas. ikut mood perut la. haha



12. sikap no 12, berpenyakit. aku ade penyakit gelak. bile dah start gelak, susah nak berhenti. tapi bila dah nangis, lagi susah nak berhenti. kena bagi tidur dulu baru la aku ok blik. elain tu, penyakit aku adalah, aku xley tension dan stress. jika tak, naiklah bintik2 merah yg macam orang terkena miang buluh. amat2 lah seksa. mcm final exam aritu. hadoi.. sedey2.. T T



13. sifat2 aku lagi yer.. ape eyh.. suke berhibur. amt3! suke tgk wayang, suke dgr lagu, suke menari, suke menyanyi. sumenye equal la. utk dancing tuh, ak dh byk lupa step. hmm dh xsyok.. :( nnt la. bukak sem nnt, abis cls je ak blik bilik, nak nari byk2. :P



14. then, pemarah kot ak nih. kurang sabor. aslkn rs hangat hati je, suara naik. nsb baik tgn xnaik. xpon, ntah la. cara marah berbeza2. kang tgh kuat iman, ak istighfar byk2. kalo tgh xkuat iman, hmm..xpyh tau la. hukhuk



15. bile bab blaja, ak kurang sket. ak pon xtau. mkin ak tua, mkin byk ak blaja, mkin bodoh je rase. xpenah nk dpt flying colours result. belajar dah mcm pecah kepala. masa muda2 dlu jenuh jadi tmpt rujukan. huuu aku rindu pada masa kegemilangan itu. di situ, sedarlah aku, kebijaksanaan, rezeki dan dan kesih sayang tu milik Allah. nak, mtk la elok2, useha baik2. huhu. ya rabb tlg la hambaMu ni..



16. dlm leadership, aku xreti nk komen. sape penah jumpe aku, penah handle program ngn aku, mungkin tau la. tp personally ak mmg kurg suka jadi leader. lebih selesa jadi pengikut. cuma bak kata sorg mmber ak ni, aku ok je jadi pemimpin sbb pandai ckp. yekah? mulut laser adalaa...



17. jujur. haaa yg ni paling bahaya, ak sgt jujur taw. bile aku xsuke, tanpa berselindung ak akan cakap aku xsuke. mtk maaf bagi yg xsuke. tp tu la. kao nk pendapat aku, jgn expect sesuatu yg baik sgt la yer. takut2 bile aku xsuke, ak ckp trus terang je. huhu. tp org mcm aku, kalo nk teguran pun, nk yg berhikmah dan sharp. HD punye. yg HQ. nk kena jelas dan clear. kalo berlapik sgt, mau la xbertegur seminggu jwbnye. so, adelah baik utk aku diam2 je. bile ckp sumenye jujur, xde penipuan. huhu



18. bersemangat. hahahha sgt3 bersemangat kot aku nih. pd kebanyakan masa la.. :P mcm nk msuk keje kt JSE dlu, gile exited lah aku. time nk masuk tank ikut nik buat inspection, melompat2 kot aku. hahaha. pe lagi dpt mandi pantai ke.. wah!! bole ukur pkai tali tape tinggi mane aku melompat ke'exited'an. hahaha



19. bile ade sesuatu, aku rasa mudah bosan dgn bnda itu. takut kan baca? emm.. manusia xreti bersyukur tol la aku nih. astaghfirullah... pasni, aku akan cuba lagi. xmau putus asa. nak belajar camne nk jaga barang elok2 supaya xmudah bosan. kalo ade pakwe pun, kena pandai jaga dia elok2, supaya xmudah bosan. huhu apalah..


20. sikap last! aku cepat penat. huuu~ senang sakit. haiyaa.. anti body ak memang kurang syok. kalo derma darah, rugi jek. kang mudah sakit. hukhuk. wahai Tuhan, sihatkanlah tubuh badan ku, akalku, penglihatanku, pendengaran ku, pemikiranku.. ameen..


korang tau bape lame ak taip mnde nih? dari kt tmpt keje td, smpi kt umh ak smbung lg, smpi la malam. cari idea dll. siap cariserata internet sbb dan letak gmbr byk2. haa.. semangat gile x aku? :PP

so, meh i nak tag org. anda-anda sume dah kena!

haa..sila jawab tag ni yer. hehe

7 comments:

melatidaisy said...

salam dear munie,

hadehhh..mule2 tgk tajuk terus i scroll down hoping dat my name x d tag..tp..tu dia..first lagi name i..huk3

xbape suke jwb tag yg kena stori mori ttg diri kt..jawab kt fb leh tak?? muehehe ^_^

gejerrr..i'll try to answer them k.. take care =)

melatidaisy said...

sambungan ngomen..hik2

ok..baru abis bace..td komen dulu tp lom bace..

selaku seorg sahabat sejati kamu meh i komen :

1) 1st time i jmpe u i da tau u anak sulung..pertemuan pertama u dah lepak2 ats katil tingkat ats,letih sbb bru siap kemas brg, katil i bwh katil u..so di situ bicara kite bermula..tp lupe lak ape bicaranya, maybe tanye name kot..hehe..lokasi di bilik E35, aspuri kisas, 26jan2004..ya Allah..semoga bicara kami berterusan hingga akhirnya..amin.. :)

2)me too luv pink tp x bape byk barang pink.pelik tak??hik2..sbb i tak berapa memilih actually..wt mudah2 je :)

3)each time i pray for u, for ur happiness..as long as u always remember Him,then He will bless u.ameen =)

4)yup,u mmg sderhana..n sgt berjimat..actually untung sape kawin ngan u, byk duit tu..sbb suke menyimpan..hahaha ^_^

5)semoga kite same2 kuat dalam perjuangan hijrah 2 b a better person..fastaqim kama umirta :))

6)"tangent graph" gapo dio ni? tok pehe stabok..maah la kawe buke budok sains dulu2..hehe..ok2 t i google ..hee :)

7)for me, u lain dari yg lain..hehe

8)yup..today is a gift..appreciate it wisely :)

9)mgkin sbb tu others igt u ank bongsu kan?hehe

10 & 11 ) skip..hehee

12)penyakit gelak i brjangkit dr u kot..hahaha :P tang nangis tu agk best di bace, nk kena tido dulu ek..alolo..cam baby je..cumel..heheei kalo nangis dpt coki2 i diam terus..muehehe

13)skip

14)pemarah.ha'a, u slalu marah i kan..da la i hati lembut..huk3 tp kadang2 i marah je u balik..pedulik ape..hahahaa ^_^

15)adoi..cam terkena batang idung i plak..huhuuu

16)no komen..sbb dulu kite same2 jd pengikut.n i think kite mmg pengikut yg baik..سمنا و اطعنا

17)haa..yg ni paling betul..munie mmg seorg yg jujur..really do..kalau mtk pendapat kena siapkan sekeping hati yg tabah..hahaha..tp itu yg terbaik..thanks dear :)

18 19 20) skip..penat dahhh

tau x nape i komen camni pnye panjang? sbb i nak hargai penat lelah u wt entry ni dari ptg td kt tmpat keje sampai ke malam..so ini lah yg trmampu, maaf kalau ade yg skip 2 sbb da x larat.hik3

p/s: sorry if ade komen2 yg x best..saje je nk hiburkan hati u..hihi..

take care munie..thanks 4 everything.thanks for being my sweety fren since 26january2004 until now..sy syg kamu kerana Allah ^_^

p/s lagi..saje nk wt kamu terharu..hehee..daa...salamm =)

MuNie said...

wahhhh!!! sgt3 la detailnye komen u nih. terharu i. xpenah2 ade org komen mcm tulis blog. ekekeke~

nk komen blik ape pun dh xtau. hahaha. byk skip lak tuh. ats sbb apelah.. :P

papepun, thanks to u back sbb sudi bce n komen, yg penting, xpenat jd kwn pd yg lokloq cm ak nih. hehe.. ukhwah fillah abadan abada.. ^_^ (xde font jawi nk tulis ayt itu. hukhuk)

sila jwb tag itu yer.. jgn lupe.. kalo x, xmo blnje mkn. akakaka

Miss_FaFaCat said...

hehe..ngeh2.
sikap org lain2..
rmbut same hitam tp kdng ade yg ubah kaler
(apakah pepatah aku ni)
whatever it is...sayang kamuuu

si para para said...

gelak tu jangan kerap sangat..nanti luruh gigi macam pakcik dlm pic tu..hehehe

Anonymous said...

This is very fine web site, thank you and look at that [url=http;//ciufcia.pl]gry dla dzieci[/url]

Anonymous said...

Great post, I am almost 100% in agreement with you