::status::


Assalamualaikum!

Thank You for visiting me page. May Allah bless you with understandings, happiness and forgiveness.



with love, Munie..

Wednesday, September 30, 2009

DIRI


untuk menghasilkan sesuatu yang hidup, jasad dan roh diperlukan. kte dh lme tau ttg hal ni tp kte xprasan betapa hebatnye kejadian ni.

ak bru je abes tgk Bleach 232. ia buat ak fkir, sape diri ak. dlm episod tu, ia mengisahkan Zanpakutou(diri pedang, beh kurg cm power/speciality ah) yg dah dilepaskn dr Katana(pedang, secara lahiriahnye). kuasa yg ade dlm pedang tu, dh dijelmakn kpd jasad.

cube byg jap, kuasa atau energy, cthnya arus elektrik yg hdup dlm wayar, ia mncul hidup dlm bntuk manusia. xpun mcm khasiat atau zat mknan yg cthnye duk dlm protein. korg leh agk x cmane muke elektrik dan muke zat tu? huhu

Shinigami(death god) dan pedangnye, perlu berlatih same2 utk bertarung dgn superb dan terbaek dlm perang. kirenye cam ade kaitan atau aura la antra kduanye. ala, mcm kite ngn kucing kte. mcm kte ngn laptop kte. kte trase cm ade hubungan dgn ia kn? rase cm saling memerlukan. huhu. beh kurg cm tu la..

nak dikisahkn, Zanpakutou ni tlh dibebaskn oleh seseorg yg xbertanggungjawab bername Muramasa. beliau mengajak utk rebellion. mreka ni nk lawan tokeh ah kirenye. dlm episod ni, fokusnye pd Kuchiki Rukia n zanpakutounye, Sode no Shirayuki. beria-ia la si Shirayuki nk lwn Rukia sbb slame ni, dy hidup dlm pedang Rukia. si lahanat Muramasa ni la yg bermanifesto, "kte mesti free, kte lebih kuat dr manusia2 shinigami ni jd nk loyal wat pe, bunuh je dyorg tu!" hoho beh kurg kot.

so, in the full of hatred to her master, Shirayuki ni pun mengattack Rukia gle2. dy nk hancurkan semua bnde yg membuatkan Rukia happy, trmasuk kwn2, family n pride to be shinigami. yg Rukia ni lak ala2 sensitif la.. dy terkenang saat2 lalu, ms training same2, happy menang dlm perang, juga kagum akn kecantikan zanpakutou dy tu dan rs bangga ade most beautiful zanpakutou (si Shurayuki ni la).. bagaikan pasangan kekasih yg mahu berpisah, Rukia pn decide utk melepaskan Shirayuki pegi bwk haluan masing2.. tp sblm tu, dy nk halang Shirayuki yg nk bunuh membe baik Rukia ni, name Ichigo yg tibe2 menyebok dtg kt dlm fight psgn itu. hukhuk

so, dgn beraninye, Rukia dtg dkt ngn Shirayuki, membuat Way of Binding no 33 (slh 1 cara utk mengattack gk ah), mengikat tubuh 2 watak nih.. ble dh ikat, dy bajet leh bunuh diri smbil bunuh yg sorg lg ah. so, bermatianlah mereka ni..

SQUEEEETT!! nk tgk dgn lebih emo n seronok, download la sdri kt www.bleachportal.net

tp point yg sbna adlh, ak trfikir, badan ak ni. ak cuma roh yg melayang2, yg boleh ditembusi, tidak berjasad, xmampu nk wat pape, cuma ade thinking je. kalo la Allah xcipta jasad utk aku, aku cuma duk di Loh Mahfuz, melayang2, xde tujuan, n not meaningful. sbb ak xdijelmakn kpd sesuatu. mcm Shirayuki ni td la. tp oleh krn Allah tu baik, Maha Pencipta, dy mbuat jasad utk aku sewa. jeng3.. ni la jasadnye. huhu





















so, dgn rase xsedar dirinye, ak wat jasad ak ni mcm ak yg punya. pdhal ak diciptakn tnpa ape2. ak slalu lupe yg badan aku ni, Allah yg punye. jasad ak ni membuatkan ak berfungsi sbg manusia, bole bergerak2 dan ability utk membesar(grow). dgn jasad ni la ak menaip blog, ak beraksi pelbagai wawawa~ ak bole ketawa dgn suara, bole pegang buku utk mata aku bace n biarkn otak ak berfikir, memberi ilmu kpd roh ak.

cubela fikir ek, kwn2 robocon kte tu sebok nk cipta robot la bnde ape ah. cthnye dyorg wat robot pompuan. wpn ia mampu senyum dan respon pd kata2 kte, tp ia xmampu berperasaan mcm kte. sbb ape? sbb dy xde roh. haa pnh fkir x? hehehe..

so, smntara realization ni msh bermaharajalela dlm memory roh ak, maka ak gunekan utk taip blog n berharap dpt dikongsikan pd kwn2 ak, korg2 ni la, yg comel lote ni.. hehe. jgn nk bangga2 lak. ingat, yg comel lote tu, cume tubuh korg je. innerside, korg sdri tau. smoga kte berada dlm naungan rahmat dan keredhaanNya.. amin..

1 comment:

Miss_FaFaCat said...

hmm..btul2..
brsyukurlah ngn pmbrian Tuhan yg xhenti2..
=)