::status::


Assalamualaikum!

Thank You for visiting me page. May Allah bless you with understandings, happiness and forgiveness.



with love, Munie..

Wednesday, August 26, 2009

kehampehan

selepas bermingguan bekerja di pesta konvokesyen UTM ke 43, kini lapanglah sdikit masa, tenaga, kepala da jiwaku.. bermula sekali lagi era memulun study utk diriku. uhuhu.. jadi, datanglah diri ku ke fakulti hampir setiap kelas. maka bertimbun-timbun lah ke'blur'an ku dlm kelas. siap dgn zikir munajat yg amat pnjang di kelas, hangguk2.. uhhuuhuhu... xkesah la tu.. janji ade motivation kot.

but beyond of that, (ececewah) ak bile task tense spt test, quiz and esaimen dtg sekali melambak2, self tense getting higher, moral getting down, emotions unstable dan plg teruk, sume keje xsiap!!!!! haih.. sdey.. da la bln puasa ni.. trase kot pahale yg amat mudah dpt dan berganda dlm bulan ni tlh dibahagi2kan utk tampung dosa melalaikan diri dan sbg nya... ish, bakpo ah ak gni. amat xmolek kot.

tp cmane, ade plak esaimen yg mewajibkan bli buku tebal yg mahal. kalo xbli xdpt la nk jwb soalan tuh. ak mne de duit time2 tgh2 sem ni.. dah tu, ms bkn ade sgt. xtau la npe bln pose kali ni mcm cpt sgt telan hari2 ak. (agknye ak wat keje2 yg bermanfaat kot.. wawawa~). ish! kembali ke mood asal. hmmm... pas tu lak, bole plak ade lecturer tu, da la mgu lepas smgu xdtg lecture, tibe dtg mgu ni nk wat test yg same hari dgn test subjek lain (yg dah janji lame nk wat test). due2 nk wat ari kamis ni. ak nk stdy gle kutu pun, mcm xjadi je. jd utk lepaskn tension yg melampau2 ni, baiklah ak meluahkan ke blog ku. wpn rsnye xramai kot yg nk bace tp at least, ak sdri bole bace. hukhuk

ni skg ak tgh cube download software (cam update laa..) ke tepon buruk ak ni. atas nasihat sorg sahabat rapatku, ak pun beria-ia la mendownload softwarenye, membackup file2 dlm tepon, siap format memory card lg tuh! pastu connect ngn usb pkai pc suite la.. ble ak dah tekan next next next, bole plak fail! sbbnye tenet connection xbgus. jadah! ish... tension lg. ni cmne akhirnye? da la nk topup pkai cimb, server mcm sakit perut. nk msj kwn2 ku mau salin tampal esaimen xdpt, nk msj sahabat baik xdpt, nk update tepon buruk ak pun xdpt! ish3.. nmpk sgt la Allah tu sygkn ak.. haih.. Alhamdulillah.. uhhukhuk.. huuu....

setiap kehampehan ku pd minggu ni nasib baiklah akan dineutralizekan dgn perjalanan pulang ke rumah. mengusha wajah ibu dan adik2, mengata ayah ku yg suke wat muke tension ble diusik, kacau2 adik, tgk arnab ak dlm pantang (bru bersalin 3 ekor rebit kecik kurang bulu yg kedut2), main kejar2 ngn kucing n bapak arnab, eii bestnye! pastu buke plak mkn mskn ibu n mskn dri sdri.. slurrpp!! nyaman sekali.. ahh...

yosh! baiklah kirenye ak pegi mandi skrg, g cucuk duit, bli buku mahal tu, cube setelkan soalan esaimen tuh, dan buke serta bace buku utk 2 test yg senyum menanti aku ari khamis ptg ni.. hukhuk..

2 comments:

sPastic MeNtal said...

bguz btul anak mak nie...stadi rerajin

munie said...

hukhuk.. arigato.. yg spastic ni pon same la ye.. hoho