::status::


Assalamualaikum!

Thank You for visiting me page. May Allah bless you with understandings, happiness and forgiveness.



with love, Munie..

Friday, March 18, 2011

because she is my BFF


Assalamualaikum..


Inilah dia BFF saya..namanya..
Nabilah Bt Hassan


Dia seorang yang..
ceria dan suka berangan. hehe


Tgk pd gmbr saja.. kita tahu dia..
cute!


Kami berkawan sejak
timgkatan 4


Kami sangat
akrab! :)


Kami juga suka
bergurau ketawa..

 DAN


MAKAN!! hahaha



Pernah sekali, kami 
bertelingkah..



Selama itu, kami 




Walau tidak diperkatakan tapi kami sangat
rindu.. :(



Alhamdulillah.. sejak dari majlis
tazkirah  

 DAN


usrah,



kami kembali

bersama! :)


dan bertambah-tambah
sengal! haha



Sekarang, walaupun kami jauh.. seorang di 


dan seorang lagi di




tapi kami tetap setia.. :)




tapi, mengapa ya?


 

Ya, kerana islam itu agama 
Indah!
agama Ukhwah. :)

Telah bersabdanya Rasulullah SAW sebagaimana yg diriwayatkn oleh Al-Tirmizi yang bermaksud, seseorang itu akan terpengaruh dengan temannya. Maka hendaklah sesorang kamu itu memilih siapa yang harus dijadikan teman.

Bahkan disebutkan juga, ada 7 golongan yang mendapat lindunganNya di akhirat kelak,antaranya adalah dua orang pemuda yang bertemu dan berkasih-sayang kerana Allah dan keranaNya juga, mereka berpisah.

siapa itu BFF? 
bestfriend forever @ sahabat dunia akhirat



kerana BFF saya yang seorang ini, dulu saya mcm ni,

 


sekarang saya macam ni..
 


alhamdulillah.. :)


thank you Allah for my best friend.
insyaAllah fid duniya wal akhirah. :)
 
*_________*



entry contest ini telah ditaja oleh :
MiSs NuRuL BaDiah, dari Blog Because She Is Nurulbadiah.

walaupun entry ini adalah sebuah contest yang bernama " Show Me Your BFF Contest" , ia lebih kepada entry terima kasih kepada seorang sahabat. :) menang, alhamdulillah.. if tak, terimalah.. inilah dia BFF sy. :)

terima kasih buat marjan yang mengetag

dengan ini, saya pun mengetag
~munir si para-para
~mamaUK

"Demi masa. Sesungguhnya manusia itu di dalam kerugian. Kecuali orang yang beriman dan beramal salih, dan saling mengajak kepada kebenaran dan saling menasihati dengan kesabaran. "
 

16 comments:

si para para said...

suka entri ni...
sebab gambar tu...
suka spongebob...
suka jugak kat..opss hehe
cukup la tu...
trma ksh tag..ada kat kg ni...
tak boleh buat lagi...
nanti dah buat bagitahu sini ye.
:)

Fafa Meow said...

LIKE!!

MuNie said...

si para-para; heee.. apakah?? thanks.. nanti awk buat yer. :)

fafa; haha ku sangka, loe nggak berblogging lagi. :P thanks! =)

melatidaisy said...

salam alaik my dear munie..

sobs3..terharu sgt2..dengan background music nye lg..nangis i..huhu..(T_T)

thanks so much..tersingkap babak demi babak kenangan kita especially d bumi waqafan.. really miss all that time munie.. im just a human n im not perfect..maafkan diriku atas segala kekurangan sepanjang persahabatan kita..semoga rahmatNya sentiasa mengalir buat kita dan semoga ukhwah ini sentiasa bernaungkan redhaNya..inshaAllah..ameen3.

semoga bertemu lagi.. take good care of urself..

ukhwah fillah abadan abada <3

salam syg dari, nabilah hassan :)

melatidaisy said...

"Awak..
bukan yang pertama dalam hidup saya,
bukan jua yang terakhir..
tapi awak..
telah mendapat tempat di hati saya,
yang sukar dicari galang ganti
sampai akhirnya... sahabatku.."

MuNie said...

wuuu~~ awop.. jangey teriok deh.. nok teriok gok kawe nih.. (betul ke loghat kelantan aku nih?)

demo la kawe baek ambo yg ambo xpenah tau gane nak hargainyo. hukhuk. begitu juge fafacat yg mengiau pendek tuh..

sian ampa bedua nk layan karenah cek yg sengal & xmakan teguran. maaf.. terima kasih sbb sudi jadi kawan cek sampai bila2..

(cek dah loklak)

Marjan Hananie said...

hehe. comel nya! terima kasih.

si para para said...

:)
masih belum berkesempatan untuk buat tag tu lagi.
banyak benda yang muncul dengan tiba tiba..

SHARIFAH NUR AZWA SYED ISA said...

munie, masih belum berkesempatan nk buat entry yg munie tagged ni..nnt azwa buat okeyy~ :))

shameel Iskandar said...

salam alaik munie.

Mcm jejak kasih jer. hahah

si para para said...

akhirnya siap jugak tag ni...hehe

Nurulbadiah Lai said...

salam sahabat

i really love the way u show me ur bff

kagum ngn persahabatan anda

wish u all de best..


:)

wanz said...

perfect match muni n bilah.. may Allah keep you guys together forever :)

melatidaisy said...

2 wanz :

thanks mat..ameen3 :)

MuNie said...

to all; thanks a lot. :) buat la if ada masa. demi shbt anda. hehehe

to wanz; perfect? insyaAllah.. aku ibarat isteri yg berusaha menjadi solehah supaya matching utk bergandingan dgn suaminya. hikhik

afni_natasya~! said...

kak muni..

entry ni sgt menyentuh hati * nangeh
its not about contest, but da true meaning of ukhuwwah..:')

moga tetap bersahabat sampai syurga ya..(kita juga!)